Aan een ieder die het aangaat

Aan al onze politiecollega’s en aan iedereen die het aangaat, sturen wij ter kennisgeving onderstaande brief. De brief is geschreven door (oud-)politiemedewerkers vanuit hun morele kompas.

Onderstaand document bestaat uit 40 pagina’s. We zijn ons ervan bewust dat het een aardig boekwerk is geworden, doch achten wij het van cruciaal belang dat een ieder op zorgvuldige wijze kennisneemt van de inhoud van de brief en alle bijlagen.

Ongeacht in welke positie je verkeert, is het noodzakelijk te onderzoeken wat er nu werkelijk gaande is, en dan met name als je een positie bekleed met veel verantwoordelijkheden. Weet dat als je je schuldig maakt aan strafbare feiten je uiteindelijk ter verantwoording zal worden geroepen, het blijft niet zonder gevolgen.

Een ieder heeft het recht om goed geïnformeerd te worden en heeft vanuit zijn/haar functie/achtergrond een aandeel in het geheel, vandaar dat we deze brief met juridische en wetenschappelijke informatie jullie niet wilden onthouden.

De brief is verzonden aan duizenden e-mail adressen, o.a. naar de Eerste en Tweede Kamer, politie, brandweer, vakbonden, waterschappen, provincies, gemeenten, banken, luchtvaartbranche, onderwijsinstellingen, uitvaartbranche, supermarkten, pretparken, ziekenhuizen, pensioenfondsen, de (kinder)ombudsman, Amnesty International, adviescolleges, omroepen, zelfstandige bestuursorganen en vele grote bedrijven/organisaties, zowel in Nederland alsook buiten de landsgrenzen vanwege de wereldwijde situatie. Ook al is het juridische stuk gebaseerd op de Nederlandse wetgeving, de juridische boodschap kent geen grenzen en is internationaal van toepassing.

Hoogachtend,

BlueTruth

Facebook: https://www.facebook.com/BlueTruthNL/posts/293923256086594
Twitter: https://twitter.com/BlueTruthNL/status/1483935334077542401

Deel deze pagina..

12 gedachten over “Aan een ieder die het aangaat

 1. Goed initiatief om mensen bewust te maken en te informeren. Helaas gaat het daar flink mis. Met name de juridische uitleg is hoogst belabberd en grotendeels gekopieerd van Burger Front. Er klopt juridisch werkelijkwaar helemaal niets van! Gooi dit eruit of herschrijf het want zo sta je als organisatie flink voor aap!

  1. Hoe zou u het dan doen?
   Als u het werkelijk een goed initiatief zou vinden zoudt u toch zeker mee willen werken hieraan en tips kunnen geven?
   Ik echter ervaar in uw repliek een afkeer van deze welbedoelde poging, zonder constructief advies uwerzijds.
   Dat geeft te denken.

  2. Normaalgesproken houd ik er ook van
   dat het grammaticaal een klein beetje klopt, maar nu gaat het m.i. hier om de boodschap. Ik bespeur in jouw reactie enige vorm wetskennis, en dat is heel handig, want dan heb ik een paar vragen…

   Wat er juridisch niet klopt aan deze informatie? Het jargon, de aangehaalde wetten/rechten, de interpretaties van deze wetten, met de daaruit getrokken conclusies, of totaal iets anders?

   Respecteert de overheid, én de rechterlijke macht, daadwerkelijk de wet zoals het geschreven staat, en onze Burgerrechten? Zoja, op basis waarvan? En zoniet, wat heb/had jij aan zaken lopen die hun daar specifiek op wijzen?

   Volgt de rechter, in de zaken zoals bv. Viruswaarheid die heeft aangespannen, uitsluitend de wet, of meer/uitsluitend het regeringstandpunt? Hoe denk jij daarover?

   Misschien een beetje veel om kort op te kunnen antwoorden, maar het zou jou m.i. sieren als jij jouw vergaarde wetskennis zou delen met de makers/schrijvers van dit stuk, dit om het op papier te laten kloppen. Zodat wij ons wél aan de wet kunnen houden, aangezien ‘onze’ minister president, zélfs onder ede, heeft verklaard dat níet te gaan doen. (En dit blijkbaar zónder ook maar één reactie uit de Kamer, danwel uit de juridische hoek!)

  3. Ik ben het helemaal met je eens. Juridische onderbouwing rammelt op vele fronten. Ik haakte eigenlijk al af na de uitleg in de brief over wat het publiekrecht zou omvatten.
   Hieronder lees je de wettelijke definitie van het publiekrecht.

   ‘Publiekrecht
   Publiekrecht is het recht dat de verhouding tussen burgers en de overheid regelt. Onder het publiekrecht vallen bestuursrecht, staatsrecht, strafrecht en belastingrecht.

   De term overheid moet ruim gezien worden: de rijksoverheid, de gemeenten en provincies maar ook bestuursorganen zoals het UWV en de Belastingdienst.

   Publiekrecht onderscheidt zich van privaatrecht waarin de verhouding tussen private (rechts)personen onderling geregeld wordt.’

   Het heeft inderdaad erg hoog ‘burgerfront’ gehalte

   Dit is wat het publiekrecht volgens de definitie regelt:

 2. Eindelijk, hier zitten heel veel mensen op te wachten, gerechtigheid, de waarheid. Zo vele met mij zien en horen alles maar éénzijdig en hetgeen wat ons verteld word klopt gewoon niet. Zelf ben ik uit wantrouwen zelf op onderzoek gegaan en het is schokkend wat men dan vind op sociaal media, waar o.a bewijsstukken zwart op wit staan en/of beelden , foto’s te zien zijn. DANK U.

 3. B. Van Tuijl , Wie zegt er dat Burgerfront slecht juridisch advies geeft en de mensen niet juist voorlicht. Noem namen. Je weet waarschijnlijk niet dat achter Burgerfront een heel juridisch team staat die door de wol geverfd is en veel ervaring heeft en dagelijks nog op doet. Dit team werkt voor het grootste deel anoniem omdat velen van het team nog dagelijks in de praktijk werkzaam zijn en hun ervaringen, gratis, delen met Burgerfront. Beter juridisch advies kan je niet krijgen van maatschappelijk betrokken juristen en advocaten die echte oplossingen geven dan vele die alleen voor de rekening gaan en niet voor de client.

 4. B. Van Tuijl heeft helemaal gelijk. Goed lezen graag! Deze geeft aan dat het een goed initiatief is. Dat vind ik ook, maar na de eerste pagina kom ik al niet verder, want de tekst zit boordevol taal- en grammaticafouten, het is niet te lezen en niet te begrijpen! Daarom, om het echt tot z’n recht te laten komen, zal iemand die tekst moeten verbeteren. Anders dan dat ben ik vol lof over dit initiatief, chapeau!

 5. Los van of de inhoud feitelijk kloppend is , bij het vooruitzicht van 40! pagina’s zullen wellicht velen er niet aan beginnen … succes met het samenstellen van een beknopte versie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *