Inzage politiegegevens

Wilt u de gegevens inzien die de politie over u heeft geregistreerd? Dan kunt u daarvoor een schriftelijk verzoek indienen bij de politie.

De politie registreert allerlei gegevens om haar taken goed uit te kunnen voeren. Bijvoorbeeld telefoonnummers en meldingen. U kunt de politie vragen welke gegevens over u zijn vastgelegd. En aan wie de politie de gegevens verstrekt. Ook kunt u de gegevens laten verbeteren of verwijderen.

Wilt u de gegevens inzien die de politie over u heeft geregistreerd? Dan kunt u daarvoor een schriftelijk verzoek indienen bij de politie. U vindt een voorbeeldbrief voor inzage in uw gegevens op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Kloppen de gegevens die de politie over u heeft vastgelegd niet? Vraag dan de politie uw gegevens te verbeteren, af te schermen of te verwijderen. U stuurt dan een schriftelijk verzoek naar de politie. Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens vindt u hiervoor 2 voorbeeldbrieven:

Wet politiegegevens

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/wetten-en-regelingen/productbeschrijvingen/inzage-verbetering-en-verwijdering-politiegegevens

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/themas/politie-en-justitie/politie-bijzondere-opsporing-en-justitie#faq

Voorbeeldbrief: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/uploads/imported/voorbeeldbrief_verzoek_om_inzage_aan_politie_justitie_of_andere_opsporingsdienst.pdf

Daarnaast kun je een aanvraag AVG inzageverzoek m.b.t. je persoonsgegevens indienen bij de gemeente waar je woont dat je inzage wilt welke instanties jouw gegevens hebben opgevraagd binnen een bepaald tijdsbestek. Dit moet de gemeente op verzoek verstrekken.

Tevens kun je een geheimhouding van jouw persoonsgegevens aanvragen bij de gemeente. Hierdoor zijn jouw gegevens niet meer (zomaar) door instanties op te vragen.

Deel deze pagina..

1 gedachte over “Inzage politiegegevens

  1. Beste beheerder,

    Misschien ook handig om de voorbeeldbrieven in word te plaatsen, dan hoeft men deze niet helemaal over te typen.
    Alvast dank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *