Niet meer samen voor Nederland

BlueTruth was lange tijd geleden gevraagd om bij het Samen Voor Nederland collectief aan te sluiten en was hier tot enkele maanden geleden passief bij aangesloten. Daarna was BlueTruth iets nauwer betrokken bij het collectief door mee te denken over de te organiseren acties.

Vanwege verschil van inzichten en dat een aantal aangesloten partijen een bepaalde mening had over ons initiatief (wellicht onder invloed van framing of uit angst voor onze politieachtergrond) hebben onze wegen zich per heden gescheiden. BlueTruth zal dan ook de SVN-acties niet meer promoten en er geen bijdrage meer aan leveren.

Jammer dat er ook binnen de ‘wakkere’ industrie aan ‘verdeel en heers’ wordt gedaan. Wat met de naam Samen Voor Nederland wordt verkondigd komt helaas niet in de praktijk tot uiting. En dan hebben we het over www.samenvoornederland.nu waarbij meerdere partijen zijn aangesloten en die demonstraties organiseert, of, zoals een van de SVN-teamleden het zelf oneerbiedig noemt, ‘gefaciliteerde rondjes achter de politie aanlopen’, want er zijn meerdere Samen Voor Nederland initiatieven.

BlueTruth staat achter de website www.samenvoornederland.com die er daadwerkelijk voor iedereen is, ook voor de andere Samen Voor Nederland uitingen, dus die website heeft de strekking van de eigen naam wel begrepen. Zij zijn ondergesneeuwd door het gelijknamige initiatief die alle aandacht opeist. Sterker nog, wij hebben begrepen dat de naam Samen Voor Nederland door de organisator van de demonstraties is gekaapt.

Het echte Samen Voor Nederland plaatst andermans acties onbaatzuchtig op hun website, zelfs van de naaminpikker, en zij hoeven niet zonodig een massa volgers, erkenning en donaties te krijgen. De Facebookgroep van het echte Samen Voor Nederland initiatief is https://www.facebook.com/groups/879813238726410, helaas met weinig leden doordat het is overschaduwd door degene die er met de naam Samen Voor Nederland vandoor is gegaan. Op hun website is aandacht gegeven aan ons initiatief: https://samenvoornederland.com/bluetruth-nl-met-elkaar-voor-en-door-politiemedewerkers/.

Deel deze pagina..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *