Rectificatie

De initiatiefnemer van BlueTruth, Francisco de Valk, is een aantal weken geleden met Rypke Zeilmaker in gesprek gegaan. Waar Francisco meerdere keren in het gesprek benadrukte dat BlueTruth de verbinding wil maken met de politiemedewerkers en de politieorganisatie en zich sterk maakt om de alsmaar groter wordende verdeeldheid in de samenleving tegen te gaan, bemerken we dat Rypke er toch iets anders in staat. Daar staat Rypke natuurlijk vrij in, doch is daardoor een artikel gepubliceerd waar BlueTruth niet achter staat en het doet geen recht aan waar BlueTruth zich hard voor maakt. BlueTruth wil dit dan ook bij deze rechtzetten. Het betreffende artikel: https://interessantetijden.nl/2021/08/24/bluetruth-helpt-politie-die-geen-aso-terrorist-meer-wil-zijn/

We begrijpen dat Rypke vanuit zijn visie en ervaring geen rooskleurig beeld van de politieorganisatie schetst, doch zien we dit vanuit BlueTruth anders. We zijn van mening dat er inderdaad werkplekken zijn waar geen gezond klimaat heerst en we zouden hoe bepaalde zaken binnen de politieorganisatie worden geregeld liever anders zien, maar aangezien wij voor de verbinding gaan, gaan wij graag met de politiecollega’s in gesprek in plaats van de vuile was buiten te hangen en we hekelen alles wat bijdraagt aan het versterken van de polarisatie, omdat niemand daarbij gebaat is.

Tijdens het gesprek tussen Rypke en Francisco is niet aangegeven dat dit gepubliceerd zou worden en we hebben pas vandaag (18 september 2021) bemerkt dat er een artikel online staat met uitspraken van Francisco. Francisco was in de veronderstelling dat het gesprek vertrouwelijk van aard was. Hij heeft een aantal uitlatingen gedaan om zijn zorgen te uiten. De uitspraken zijn helaas in het artikel op zo’n manier geplaatst (en gelinkt aan de BPOC verhoren), waardoor het uit de context is getrokken en waardoor het lijkt alsof Francisco zich heel negatief over de politie heeft uitgelaten, terwijl dit niet het geval was en het beeld dat nu is ontstaan, is niet zoals hij erin staat. Bij deze distantieert BlueTruth zich van het geplaatste artikel.

Deel deze pagina..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *