Trol of mens?

Een trol is een persoon die berichten plaatst in een internetomgeving om voorspelbare emotionele reacties uit te lokken als woede, irritatie, verdriet of scheldpartijen – ook wel flames genoemd in internetjargon,[1] opzettelijk verkeerde informatie geeft of zich doelbewust anders voordoet.[2] Dit gebruik van het woord trol is afkomstig van de vroege uitsluitend Engelstalige internetgemeenschap op Usenetfora of chatkanalen.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Trol_(internet)

Mensen (Homo sapiens) zijn intelligente primaten die gekenmerkt worden door hun rechtopstaande houding en tweevoetige voortbeweging, hun fijne motoriek en gebruik van werktuigen, hun complex taalgebruik en geavanceerde en zeer georganiseerde samenlevingen. De mens is de enige nog bestaande vertegenwoordiger van het geslacht Homo en maakt samen met chimpanseesbonobo’sgorilla’s en orang-oetans deel uit van de familie Hominidae (mensachtigen).

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Mens

Zoals aangegeven in de BlueTruth groepschat op Telegram bieden we een open platform waar ruimte is voor de dialoog.

Een dialoog is een gesproken of geschreven conversatie tussen twee of meer personen, en een literaire vorm die zo’n uitwisseling weergeeft. Als een narratief, filosofisch of didactisch middel wordt het vooral in het Westen geassocieerd met de socratische dialoog zoals ontwikkeld door Plato. Dialoog is een samenstelling van de Griekse woorden λόγος (logos, woord, taal, rede) en διά- (dia, door). Aan het begrip dialoog wordt verschillend invulling gegeven, afhankelijk van het gebied of de context waarin het gebruikt wordt. In een ruimere betekenis geldt een dialoog ook voor een gesprek tussen twee of meer partijen, instanties of groepen van personen, zoals de dialoog tussen werkgevers en werknemers, tussen de leraar en zijn klas.

In relatietherapieën beschouwt men het evenwicht in het gesprek als eigen aan de dialoog. Alle partijen komen evenwaardig aan bod en hebben de kans hun standpunt of gevoelens naar voren te brengen. In de regel is een dialoog ook verrijkend, omdat men van de ander iets leert of omdat er de tijd is genomen goed naar elkaar te luisteren. Om dit aspect van uitdrukkelijk naar elkaar te luisteren te benadrukken gebruikt men in (echtpaar-)therapie de techniek van contemplatieve dialoog. Hier vraagt men elke gesprekspartner expliciet samen te vatten wat hij of zij gehoord heeft van de ander alvorens zelf te reageren. Een doorgedreven vorm van actief luisteren dus.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Dialoog

Zie elkaar niet als trol, maar als mens. Ga de dialoog aan en luister goed naar elkaar. Voer geen dialoog om een gelijk te halen of te overtuigen, maar informeer en leer van elkaar. Gebruik de dialoog als spiegel om zelf als mens te groeien.

https://www.facebook.com/share/p/1VJbnrfaZCToiuqr/
https://x.com/BlueTruthNL/status/1821177103301431742
https://t.me/BlueTruthKanaal/924

Deel deze pagina..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *