Krijtjes

Iedere (oud-)diender heeft wel politiespullen thuis. Mag dat? Het antwoord is nee, doch zal iedere (oud-)diender kunnen beamen dat dit zeker wel gebeurt. Is het goed? Eigenlijk niet, het zijn tenslotte spullen van de politieorganisatie. Is het begrijpelijk? Zeker wel. Enerzijds omdat het makkelijk is bepaalde politiespullen voor de dienst thuis te hebben en er zijn ‘onschuldige’ goederen die nog wel eens bij een politiemedewerker thuis belanden, zoals krijtjes, pennen, schrijfblokjes, etc.

Maar ook politieartikelen ter herinnering aan de diensttijd. Het is een stukje nostalgie, een herinnering aan de baan waar je hart ligt of lag. Zolang je er niet mee te koop loopt (van belang is de intentie hierin) of het te kwader trouw gebruikt is daar in mijn optiek niks mis mee. Sowieso zijn politieartikelen bij verzamelbeurzen te koop en kan iedere politieliefhebber politiegoederen aanschaffen. Dit is niet strafbaar, zolang je je niet voordoet als politiemedewerker of er illegale praktijken mee doet.

Los van het feit of de actie rechtmatig was, rijzen er vraagtekens als politiecollega’s bij een oud-politiemedewerker krijtjes in beslag nemen waar verder niks van de politie op staat. Wellicht een goed moment om jezelf als politieman of -vrouw achter de oren te krabben, wetende wat jij zelf in huis hebt. Wie weet ben jij de volgende en staan er over een tijd collega’s voor jouw deur om te checken of je geen krijtjes of politiepennen thuis hebt liggen.

Zie ook de eerdere post:: https://www.bluetruth.nl/actueel/aan-onze-politiecollegas/

Deel deze pagina..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *