Verstoringen

Als ‘wakkere’ man, vader en voormalig politieambtenaar aanschouw ik met lede ogen de verstoringen die zich momenteel met name op social media manifesteren. Niet alleen pro-Putin lui tegenover anti-Putin lui, pro-vaccers tegenover anti-vaccers en politiegezinden tegenover ACAB-schreeuwers, ook binnen de maatschappelijk kritische industrie zijn verschillende individuen lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Zo zijn er diverse anonieme krachten die graag bijdragen aan de verstoringen. De één heeft een nog grotere mond dan de ander, des te meer omdat wie niet zijn ware identiteit prijsgeeft meent alles maar te kunnen roepen. Kijk naar de ‘anti-wappie club Videre’ en het Facebookaccount ‘Bram Willem’, om er een paar te noemen. Die laatste plaatste zich vanwege activisme met de gele hesjes en later de ’gele camera’ volop in de schijnwerpers en koos ervoor meer uit de wind te blijven door met een anoniem account ten tonele te verschijnen.

Daarnaast zijn er een aantal actievelingen die wél met hun eigen naam berichten plaatsen, maar zij hebben afgunst naar de partijen die de prestigeslag wie het verste kan pissen hebben gewonnen en koesteren wrok. Tot hun teleurstelling hebben zijzelf amper aanhang, staan zij niet achter de acties van de organisatoren die veel mensen op de been krijgen en daarom moeten die partijen het ontgelden. Ook diverse kopstukken binnen de ‘wakkere industrie’ die een verdienmodel hanteren, worden uitgemaakt voor landverraders.

Onze beweging BlueTruth was voorheen aangesloten bij Samen Voor Nederland. Wij weten dat er achter dit samenwerkingsverband individuen en partijen zitten die vanuit zuivere intenties en hun gedachtengoed zich inzetten voor een rechtvaardige maatschappij. BlueTruth heeft altijd gestaan voor de verbinding en ondersteuning en staat hier nog steeds voor. Iedereen die zich daarvoor inzet, steunen wij van harte. Helaas zijn er bij dit collectief ook mensen betrokken die uit afgunst en ego aan ‘verdeel en heers’ doen. BlueTruth is niet meer aangesloten bij Samen Voor Nederland (zie: https://www.bluetruth.nl/actueel/niet-meer-samen-voor-nederland/).

Ik geloof zeker dat de mensen die zich met eigen acties inzetten voor de samenleving goede intenties hebben, maar zij hebben ook oogkleppen op door medestrijders aan de lopende band te bekritiseren. Zij hebben niet door dat zijzelf het hardste meedoen aan het ‘verdeel en heersprincipe’.

Ik ben ooit bij de politie begonnen vanuit mijn grote rechtvaardigheidsgevoel. De partijen die -wellicht onbedoeld- meewerken aan het ‘verdeel en heersprincipe’ moeten in mijn optiek gestopt worden. Daar moeten wij ons als samenleving hard voor maken en die mensen erop wijzen wat zij doen. Dit is mijns inziens onze plicht, ten bate van het grotere doel wat we willen bereiken.

We hebben elkaar nu meer dan ooit nodig. Het is niet goed dat mensen schade toebrengen aan degenen die zich belangeloos inzetten voor de rechten en vrijheden van ons allemaal. We moeten het tenslotte met z’n allen doen!

(Update over SVN: 13-10-2022)

Deel deze pagina..

1 gedachte over “Verstoringen

  1. Hahaha wat ben je toch een drol

    Als je geen mietje bent, waarom maak je niet bekend dat jij in je eentje achter rechercheursteam.nl zit?

    Als hij geen mietje is, waarom blijft de maker van waarismijnkind online dan onbekend? Er is niets gevaarlijks aan toch? Slappe zak.

    Ik ga je zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *